Η Μαμουλάδα

Η κοινότητα Μαμουλάδας αποτελείται από δυο οικισμούς, έναν ορεινό και έναν ημιορεινό. Αρχικά δημιουργήθηκε ο ορεινός οικισμός που σήμερα αναφέρεται άτυπα ως Άνω Μαμουλάδα για να ξεχωρίσει από την Κάτω Μαμουλάδα.

Μάθε Περισσότερα

Άνω Μαμουλάδα

Το χωριό είναι κτισμένο στην ανατολική πλευρά του ορούς Ριγάνι σε υψόμετρο 850 μ., σε μια πλαγιά κατάφυτη από οπωροφόρα δένδρα και άφθονα νερά που αναβλύζουν σε πολλά σημεία του βουνού.

Μάθε Περισσότερα

Κάτω Μαμουλάδα

Από τα μισά του 19ου αιώνα οι κάτοικοι της Μαμουλάδας άρχισαν να αναζητούν στην πεδινή χώρα γη για καλλιέργεια και για χειμερινή διαβίωση των ζώων τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο οικισμός της Κάτω Μαμουλάδας, ο οποίος βρίσκεται τρεισήμισι χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ναυπάκτου, στους πρόποδες των λόφων Πούλιανη και Διασέλι σε υψόμετρο 120 μέτρων από τη θάλασσα.

Μάθε Περισσότερα

Φυσικό Περιβάλλον

Το φυσικό περιβάλλον γύρω από το χωριό.

Μάθε Περισσότερα

Ναοί & Θρησκευτικές εκδηλώσεις

Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία Κάθε χρόνο μετά τον εσπερινό στη μνήμη του προστάτη του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ριγάνι, ακολουθεί βραδινή εκδήλωση - πανήγυρι, στον χώρο του προαύλιου του ναΐσκου, με φαγητό, ποτό και μουσική. Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται από το Σύλλογο Μαμουλάδας με τη χορηγία της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, είναι γνωστή σε όλη την περιοχή και έρχονται αρκετοί επισκέπτες για να προσκυνήσουν και να γλεντήσουν. Πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων Στον παλιό ναό των Αγίων Αποστόλων που δεσπόζει στο κέντρο της Άνω Μαμουλάδας, μετά τη θεία λειτουργία στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο, ακολουθεί μουσική εκδήλωση την οποία οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με το κέφι να φτάνει στα ύψη.

Μάθε Περισσότερα